Els sistemes de gestió de coneixement en xarxa (GC-X) suposen un canvi cultural considerable, tant per a les organitzacions que els apliquen, com per als participants directes en aquests sistemes. De fet, aprendre a funcionar en aquests entorns i extreure'ls tot el seu suc es correspon amb el procés tan esmentat, però tan mal definit fins a ara, de "alfabetització digital". AL mateix temps, el disseny dels sistemes de GC-X exigeix coneixements específics, així com per a desenvolupar les plataformes virtuals on es realitzarà el treball en col·laboració, per a dirigir o moderar els equips o les comunitats virtuals, o per a aprendre a conduir les relacions i la documentació en un espai virtual de nou encuny que constantment planteja reptes i noves oportunitats.
LAFH s'ha especialitzat en el desenvolupament de metodologies per a la formació en xarxa, impartida ja sigui enterament online o en combinació amb sessions presencials. Així mateix, ha sistematitzat l'activitat de grups o equips per a extreure materials de coneixement que alimenten nous processos de formació, però basats en les experiències pròpies d'aquests equips o de les organitzacions on es desemboliquen.
Aquesta formació en xarxa està concebuda com part d'un procés de gestió de coneixement en xarxa, és a dir, els alumnes aprenen la matèria en qüestió i, al mateix temps, aprendre a treballar en xarxa i, de fet, poden continuar com una xarxa d'aprenentatge i treball. Aquest tipus de capacitació forma part de la gestió del canvi dintre de les organitzacions.
En aquesta secció pot consultar una part de l'oferta de cursos i seminaris, encara que si ja té una idea aproximada del que desitja pot consultar la millor forma de portar-la a terme prement aquí.
|